2021 YILI ÖNCELİKLİ ALAN PROJELERİ İÇİN BELİRLENEN ÖNCELİKLİ ARAŞTIRMA ALANLARINDA 2. PROJE ÇAĞRISI

2021 YILI ÖNCELİKLİ ALAN PROJELERİ İÇİN

2. PROJE ÇAĞRISI

Trakya Üniversitesi BAP komisyonu 08.06.2021 tarihli ve 2021/07 sayılı toplantısında 2021 yılı ÖNCELİKLİ ALAN PROJELERİ İÇİN 2. Çağrıya çıkılması kararını almış olup, Başvuru için son tarih 01.09. 2021 olarak belirlenmiştir. Yeni proje başvuru yanı sıra İlk Çağrı sırasında yapılan projeler ile de gerekli düzenlemeler yapılarak tekrar başvurulabilir. 

2021 yılı Öncelikli Alan Projeleri için TÜBAP Komisyonu tarafından belirlenen öncelikli alanlar

Nesnelerin İnterneti,

Robotik,

Geniş Bant,

Büyük Veri,

Yapay Zeka,

Bilgi Güvenliği

Temel ve Klinik Tıp Bilimleri

Enerji verimliliği

Seramik ve kompozit malzeme

Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji

Tıbbi Tanı Kitleri

Gıda İşleme

Arkeoloji

     Temel ve Klinik Tıp Bilimlerinden Romatoloji, Patoloji, Histoloji, Sinir Bilimleri, Psikiatri, Üroloji ve Nefroloji alt araştırma alanları;   Bilgi ve iletişim teknolojilerinden Nesnelerin İnterneti ve Robotik alt araştırma alanları;  Sosyal ve Beşeri Bilimlerden ise Arkeoloji alt araştırma alanlarındaki çalışmalar Üniversitelerin birbirleriyle karşılaştırıldığı yetkinlik haritasında hem kalite değerlendirmesi hem de sayısal volüm açısından ortalamaların üzerinde (Birinci Bölgede) yer almıştır.

 

ÖNCELİKLİ ALAN PROJELERİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Başvuru hakkı için herhangi bir önkoşul aranmaz.
  • 2021 yılı için Proje destek üst limiti 120.000 TL olarak belirlenmiştir.
  • Bu tip projeler en az 3 farklı disiplini kapsayacak ve farklı bölüm ortaklıklarını içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Sağlık bilimlerinde anabilim/bilim dalları; diğer alanlarda farklı bölümler ortak olarak değerlendirilir.
  • Projenin ekibinde, projenin ilgili olduğu  merkezler veya disiplinlerden en az birer öğretim üyesi veya doktora derecesine sahip birer öğretim elemanının yer alması zorunludur.
  • Proje yürütücüleri ilk başvurularını 1 nüsha olarak TÜBAP Koordinasyon Birimine ilgili Fakülte Dekanlıkları, Yüksekokul Müdürlükleri, Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri, Konservatuvar Müdürlüğü, Enstitü Müdürlüğü aracılığıyla gönderirler.
  • Proje başvuruları komisyon tarafından bir ön incelemeye tabi tutulur ve ön incelemede komisyon tarafından seçilen projeler hakem değerlendirmesine gönderilir.

 

Bu içerik 28.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 3342 kez okundu.