Teşvik Amaçlı Bilimsel Araştırma Projesi Çağrısı

TÜBAP Komisyonu tarafından "Teşvik Amaçlı Bilimsel Araştırma Projesi" başlıklı proje çağrısına çıkılmış olup; proje ile ilgili bilgiler aşağıdadır.
 11.10.2023 tarihinde yapılan TÜBAP 2023 yılı değerlendirme toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır;
2023 yılı içerisinde TÜBAP’a başvuru yapılan projelerin sayıları, proje tipleri, proje harcamaları detaylı bir şekilde değerlendirilmiştir. Sonuçlar 2022 yılı TÜBAP proje başvuru verileri ile karşılaştırılmıştır. 2023 yılı başvuru yapılan TÜBAP Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında yer alan Kapsamlı Bilimsel Araştırma Projesi ve Koşulsuz Bilimsel Araştırma Projesi gibi tamamlandıktan sonra yayına dönüşme potansiyeli yüksek olan lokomotif kabul ettiğimiz projelere başvuru sayısında 2022 yılına oranla düşüş gözlenmiştir. Ayrıca 2023 yılında Doçentlik kriterlerinde değişiklik yapılmış, daha önce puanlamaya dahil olmayan TÜBAP projeleri Doçentlik baş vurularında çok daha önemli hale gelmiştir.
Proje sayıları nedeniyle yürütücü ve araştırıcı limitlerine takılan araştırmacıların önünü açmak;  doçentlik ünvanı hedefi olan kurum çalışan öğretim elemanlarına destek sağlamak ve Üniversitemizin Bilimsel araştırma alanındaki stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla Yürütücü ve araştırma limitlerine etki etmeksizin ‘Teşvik Amaçlı Bilimsel Araştırma Projesi’ ismi ile 6 ay süreli başvuru hakkı tanınması kararlaştırılmıştır.
Ünvana göre proje teşvik sayıları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;
Profesör ünvanlılara 1 başvuru hakkı
Doçent ünvanlılara 2 başvuru hakkı
Doktor öğretim üyesi/ Tıpta-Diş Hekimliğinde-Eczalıkta uzman/ Doktor ünvanlı araştırma/öğretim görevlilerine 3 başvuru hakkı  
Proje başvurusu geçerlilik süresi (6 ay);
15.10.2023—15.04.2024
Proje Bütçesi: 160.000 TL
Proje ismi:  Teşvik Amaçlı Bilimsel Araştırma Projesi
Koşullar: Hakem değerlendirmeli Bilimsel Araştırma projesi
Not: Başvuruların 2023 yılı tamamlanmadan yapılması stratejik hedeflerimiz açısından önemlidir.
Bu içerik 20.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 4308 kez okundu.